tiistai 8. syyskuuta 2015

Mansikkarahkakakku/ Strawberry Quark Cake (24cm)



Perinteinen mansikkakarahkakakku on herkullista ja helppo valmistaa. Itse teen täytekakut aina 3 päivän projektina, jotta kakku ehtii maustua ja kostua täydellisesti. Ohje on Yhteishyvän ja alkuperäinen resepti löytyy täältä.


Kakkupohja: 
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte: 

2dl haarukalla soseutettuja mansikoita
2dl kuohukermaa

200g rahkaa (käytin 250g Valion maitorahkaa)
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Kostutukseen: 

1dl maitoa
1tl vaniljasokeria


Kuorrutus:
4dl kuohukermaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Koristeeksi: 
tuoreita mansikoita

Toimi näin:


1. päivä: valmista pohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon pienissä erissä varovasti käännellen nuolijalla.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Vuoraa jäähtynyt kakku hyvin kelmulla ja pistä jääkaappiin vetäytymään yön ylitse.


2. päivä: valmista täyte.
Soseuta kohmeiset tai tuoreet marjat haarukalla lautasella. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja marjasose. Lisää kermavaahto rahkaseokseen nuolijalla käännellen.
  
täytä kakku. Vuoraa 24cm kakkuvuoka elmukelmulla.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohjalevy kakkuvuoan pohjalle ja kostuta. Levitä puolet täytteestä ja pane seuraava kakkulevy päälle. Kostuta se kaada loput täytteestä päälle. Kostuta viimeinen kakkulevy molemmin puolin ja laita vuokaan. Kääri kelmut suojaksi ja anna vetäytyä mielellään yönyli.

3. päivä. Koristele kakku.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Pursota vaahto kakunpäälle ja koristele mansikoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti