lauantai 3. lokakuuta 2015

Kit Kat Chunky Brownies








Herkullinen Kit Kat Chunky Brownie ohje on Butter Baking blogista ja täyteläinen suklaa-tuorejuustokuorrute on Doron kakku blogista. Brownie reseptiin olen lisännyt Kit Kat Chunky patukoiden määrää, sillä enempihän on aina parempi :)


Brownie: 
170g normaalisuolaista voita
455g Fazerin taloussuklaata
5 isoa munaa
395g fariinisokeria
1/4tl suolaa
2tl vahvaa kahvia tai pikakahvia jäähtyneenä
1tl vaniljasokeria
130g vehnäjauhoja
5kpl Kit Kat Chunky duo patukoita (a`70g)
 

suklaa-tuorejuustokuorrute:  
450ml tomusokeria
120g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
120ml kaakaojauhetta (makeuttamaton)
240g Philadelphia tuorejuustoa


Valmista brownie:

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja vuoraa leivinpaperilla n.22x33cm vuoka.
 

2. Leikkaa Kit Kat patukat 1cm paloiksi.
 

3. Rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut ota kattila pois liedeltä ja lisää rouhittusuklaa, sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa käytä kattila jälkilämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.
 

4. Vatkaa munat, fariinisokeri, suola ja kahvi voimakkaalla teholla paksuksi vaahdoksi.
 

5. Sekoita vaahdonjoukkoon suklaa-voiseos varovasti käännellen.
 

6. Lisää joukkoon jauhot siivilän läpi vähitellen ja kääntele varovasti joukkoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset juuri sekoittuvat.
 

7. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja tasoita. Ripottele päälle Kit Kat palat ja levitä lopputaikina niiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.  
 

8. Paista uunin keskitasossa n.20-30min. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
 


Valmista kuorrute: 

9. Laita voi kulhoon. Lisää siivilän läpi joukkoon tomusokeri sekä kaakaojauhe ja vatkaa sähkövatkaimella aluksi varoen ja lisää sitten nopeutta keskinopeudelle. Vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään. 

10. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Lisää sitten sähkövatkaimen tehoa ja vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa. Huom! älä vatkaa liikaa, sillä vaarana on että seoksesta tulee löysää.

11. Leivitä kuorrute pohjan päälle. Kuorrutetta saattaa jäädä hieman yli, riippuen siitä kuinka paksun kerroksen kuorrutetta haluat browniesi päälle.
 

12. Laita brownie jääkaappiin vetäytymään yönylitse.



Kit Kat Chunky Brownies

Delicious Kit Kat Chunky Brownies recipe is from Butter Baking blog and rich chocolate cream cheese frosting recipe is from Doron kakku blog. For the brownie recipe I have add some more Kit Kat Chunky bars, while more is always better :)


Brownie:
170g normally salted butter
455g dark chocolate, roughly chopped
5 large egss
395g brown sugar
1/4 teaspoon salt
2 teaspoon finely ground instant coffee (cooled)
1 teaspoon vanilla extract
130g all-purpose flour
5 Kit Kat Chunky duo bars
(a`70g)

Chocolate cream cheese frosting: 
450ml icing sugar
120g normally salted butter in room temberature
120ml unsweetened cocoapowder 
240g Philadelphia cream cheese


Prepare brownie:

1. Preheat the oven to 180 C (350 F) and line a 9 x 13 inch tray with baking paper.
 

2. Roughly chop the Kit Kats into 10mm chunks and set aside.

3. Cube the butter and put it in a small saucepan. Melt butter over a low heat. When melted remove from the heat and add the chocolate, stir well until smoot. If the chocolate doesn’t melt completely, return to the heat for awhile. Set aside and let cool down.

4. Whisk the eggs, sugar, salt, coffee and vanilla with electric mixer on a high speed until it is thick and pale.

5. Fold the chocolate mixture into the egg mixture until smooth. Add the flour trough a sieve and gently fold in the dough. Stir only until just combined.

6. Pour half the dough into the baking tray and spread out with a spatula. Scatter the chopped Kit Kat Chunky bars over the top and pour the remaining dough over the Kit Kat chunks. Smooth out the top with a spatula.

7. Bake in the middle level of the oven for about 20 to 30 minutes, until the top is lightly cracked and soft to the touch. Allow to cool completely before frosting.
 


Prepare frosting:
 

8. Put soft butter in a bolw. Add icing sugar and cocoapowder trough sieve. At first whisk gently and then increase the speed to medium speed. Whisk until smooth.
 

9. Add the cream cheese and beat well. Then add the power of an electric mixer and beat until the mixture is fluffy. NB! Do not whisk too much, otherwise the mixture will become loose.
 

10. Spread the frosting on top of the base. There might be some left over from the frosting, depending on how thick layer of it you want on top of your brownie. Put the brownie in the fridge and let it sit there overnight.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti