sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Lohileivät/ Salomon sandwich






















Leipien pohjana on Saaristolaisleipää ohueksi siivutettuna. Täytteenä on Pullahiiren Savulohivoileipäkakun maukasta lohitäytettä.


Saaristolaisleipä:
Ohje Saaristolaisleipään löytyy täältä.

Täyte: (riittänee n.17 leipään)
100g savulohta
100g maustamatonta tuorejuustoa
50g yrttituorejuustoa
50g creme fraichea
tilliä hienonnettuna
suolaa
sitruunapippuria 

Koristeluun:
keitettyjä kananmunia
tilliä
yrttisuolaa (Herbamare)


Toimi näin:

1. Sekoita tuorejuustot ja creme fraiche keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää hienonnettu tilli ja mausteet. Lopuksi murenna joukkoon savulohi ja kääntele varovasti sekaisin. (Täyte maustuu vanhetessaan, sen voi antaa vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään)

2. Leikkaa Saaristolaisleivästä ohuita viipaleita ja halkaise ne kahtia.

3. Pursota täyte leivän päälle käyttäen kookasta tähtityllaa. Koristele keitettyjen kananmunien siivuilla ja tillillä. Ripottele halutessasi kananmunan päälle kevyesti yrttisuolaa.   




























Salomon sandwich

The basis for the bread is thin sliced Archipelago bread. Topping is delicious smoked salomon filling from Pullahiiri blog.


Archipelago bread:
You can find recipe for this bread in here.

Filling: (approx. 17 sandwich)
100g smoked salomon
100g cream cheese
50g herb cream cheese
50g creme fraiche
dill chopped
salt
lemon pepper 

Decoration:
boiled eggs
dill
herbal salt


Do this:

1. Put in the bowl the cream cheese, herb cream cheese and creme fraiche. Mix with spatula until smooth. Add the chopped dill, salt and lemon pepper. Lastly crumble the smoked salmon in the filling and fould in gently. (Filling will gain more flavor as getting older. You can put it in the fridge and let it sit there until the next day)

2. Cut the Archipelago bread in thin slices and cut these slices in half.

3. Fill breads with salomon filling. Decorate with sliced boiled eggs and dill. If you wish, you can sprinkle lightly some herbal salt top of the eggs.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti