lauantai 17. lokakuuta 2015

Suklaa Baileys jäätelö/ Chocolate Baileys Ice Cream


Jos pidät suklaasta ja Baileys likööristä, tämä jäätelö on varmasti makuusi! Mun on jo pitkään pitänyt kokeilla oman jäätelön valmistusta ja vihdoinkin ryhdyin tuumasta toimeen. Voi että, se on helppoa ja hyvää! Tähän ohjeeseen ei tarvita jäätelökonetta eikä jäätelömassaa tarvitse edes sekoitella sen jäätyessä, riittää kun on käsivatkain. Jäätelömassan ohje on Vispilävintiön temmellyskenttä blogista, mutta olen muokannut sen yllätys, yllätys suklaiseksi:) Suklaa Baileys ganache ohje on sama mitä käytän Suklaa Baileys kuppikakuissa ja sen reseptihän on Lindsay`s Diaries blogista. Ganachea saattaa jäädä hieman yli riippuen siitä kuinka paljon haluat laittaa sitä jäätelöösi. Jäätelö on hieman pehmeää koostumukseltaan, joten kaunniita jätskipalloja siitä ei välttämättä saa, mutta maku on hyvä! Ensikerralla lisään vielä tummaasuklaata hienoksi raastetuna jäätelömassan joukkoon. 


Suklaa Baileys ganache:
33ml Baileys Chocolate Luxe likööriä
33ml kuohukermaa
100g Fazer taloussuklaata

Jäätelömassa: 

4dl kuohukermaa
397g (1tlk) kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
6rkl Baileys Chocolate Luxe likööriä

(tummaasuklaata hienoksi raastettuna)

Koristeeksi: 

Fazer taloussuklaata raastettuna

 

Aloita valmistamalla Suklaa Baileys ganache:

1. Rouhi taloussuklaa pieneksi.

2. Kiehauta tai kuumenna lähes kiehuvaksi
Baileys Chocolate Luxe likööri ja kuohukerma kattilassa.

3. Poista kattila liedeltä ja lisää suklaa nesteeseen. Sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa käytä kattilaa jälkilämmöllä, jotta suklaa sulaa kokonaan ja seos on tasaista.

4. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit pistä ganachen hetkeksi jääkaappiin, jotta se kiinteytyy hieman enemmän.


Valmista jäätelö:

5. Mittaa isoon kulhoon kaikki jäätelömassan ainekset ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi. (Halutessasi lisää lopuksi hienoksi raastettua taloussuklaata joukkoon)

6. Kokoa jäätelö suureen kannelliseen rasiaan (n.1l vetoinen). Laita ensin n.1/3 tai 1/4 jäätelömassaa rasian pohjalle ja tee sen päälle Suklaa Baileys ganachesta raitoja. Sekoita suklaata massan pintaan kevyesti muutamalla veitsenvedolla. Toista tämä vielä 2-3x kunnes kipposi on täynnä. Ripottele pinnalle vielä koristeeksi suklaarouhetta.


7. Peitä jäätelömassan pinta tuorekelmulla. Aseta tuorekelmu jäätelömassan pintaan kiinni ja peitä rasia tiukasti kannella. Pakasta yön yli.





Chocolate Baileys Ice Cream 



If you like chocolate and Baileys liquor this ice cream is surely for your taste! I have long planned to try out cooking home ice cream and finally I turn this idea into action. Oh, that is so easy and so good! This pattern doesn`t require ice cream maker, neather it do not need to mix during it freezes. It enough you have mixer. Ice cream mass recipe is from Vispilävintiön temmellyskenttä blog, but supricenly I have modified chocolate version of it :) Chocolate Baileys ganache instruction is the same what I use in Chocolate Baileys Cupcakes and its recipe is from Lindsay`s Diaries blog. There might be some left overs from ganache depending on how much you want to put it inside your ice cream. Ice scream texture is a bit soft, so it is hard to get nice looking scoops but taste is good! Next time I will add some finely grated dark chocolate in the ice cream mass. 


Chocolate Baileys ganache:
33ml Baileys Chocolate Luxe liquor
33ml whipping cream
100g dark chocolate


Ice Cream mass: 
400ml whipping cream
397g sweetened condensed milk (not cooked for caramel)
6 tablespoon Baileys Chocolate Luxe liquor

(finely grated dark chocolate)

Decoration:

Finely grated dark chocolate
 


Start making Chocolate Baileys ganache:

1. Finely chop the dark chocolate. Set aside.

2. Put Chocolate Baileys liquor and whipping cream in a saucepan and bring to boil or almost boil.

3. Remove saucepan from the heat and add chocolate to the liquid. Stir until smooth. If necessary, put saucepan back to the afterheat. Chocolate has to melt properly so that the mixture is smooth.

4. Allow mixture to cool to room temperature. You can put it for awhile to fridge so it will come slightly more firm.



Prepare Ice Cream:
 

5. Put all ingredients of ice cream mass into a large bowl. Whisk until a light foam. (Finally you can add some finely grated dark chocolate)

6. Assemble the Ice Cream in large lidded box (approx. 1 liter volume). First place about 1/3 or 1/4 portion of the ice cream mass on the bottom of the box. Pour top of it some Baileys Chocolate ganache trips. Mix the chocolate gently with the surface of the ice cream mass with fwe knife draws. Repeat this 2 to 3 times more until your box is full. Sprinkle some chocolate crumbs to the top.


7. Cover ice cream surface with plastick warp (stick it well to the surface) and close box lid tightly. Freeze overnight.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti