maanantai 9. marraskuuta 2015

Mutakakku Suklaa Baileys kermalla/ Mud Cake With Cohocolate Baileys Whipped Cream (24cm)



Tämä mutakakku on aivan ihanaa! Mutakakun päälle sopii vaikka minkälainen kerma, vain mielikuvitus on rajana. Itse halusin kokeilla Suklaa Baileys kermaa, sillä se on niin ihanaa. Kakku on melko makeaa, joten ganachen voi jättää päältä pois jos tuntuu että se on liikaa :)  Mutakakkupohjan ohje on ihanasta Tarun Taikakakut blogista ja Taru on ottanut ohjeen Mia Öhrn Uudet Suklaaherkut 2010 kirjasta. Suklaa ganache on Baileys tryffeli ohje Lindsay`s Diaries blogista ja herkullinen suklaa Baileys kerma on How sweet it is blogista. Nämä ovat samat ohjeet mitä olen aikaisemminkin käyttänyt Suklaa Baileys kuppikakuissani.   


Mutakakkupohja: 
200g normaalisuolaista voita
200g Fazer taloussuklaata
4 kananmunaa
2dl (180g) sokeria
2 1/2 dl  (163g) vehnäjauhoja
ripaus suolaa


Suklaa Baileys kerma: 
240ml kuohukermaa
60ml Baileys Chocolate Luxe likööriä
4tl tomusokeria
1,25ml vaniljasokeria


Suklaa Baileys ganache: 
33ml Baileys Chocolate Luxe likööriä
33ml kuohukermaa
100g Fazer taloussuklaata

Koristeluun:

esim. rouhittua tummaasuklaata, Baileys tryffeleitä ym. 

 

Aloita valmistamalla mutakakkupohja: 

1. Voitele hyvin 24cm irtopohjavuoka.

2. Paloittele voi kattilaan ja paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Anna seoksen jäähdytä hieman.
 

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon suklaaseos ja vatkaa kevyesti tasaiseksi.
 

4. Sekoita keskenään jauhot ja suola. Lisää nämä siivilöiden taikinan joukkoon pienissä erissä ja kääntele tasaiseksi.
 

5. Kaada vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 14-15 minuuttia (kakkun kuuluu jäädä raa'aksi ja taikinan heilua vuoassa, älä pidennä paistoaikaa!). Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten kakku jääkaappiin ja anna olla yön ylitse!   

6. Seuraavana päivänä: Irrota mutakakku palettiveistä apuna käyttäen suoraan tarjoilulautaselle. 




















Valmista Suklaa Baileys kerma:
 

7. Vatkaa kuohukerma ja suklaa Baileys likööri keskenään pehmeäksi vaahdoksi, lisää lopuksi tomusokeri ja vaniljasokeri (kannattaa käyttää pientä kulhoa). vatkaa hieman lisää kunnes valmista. Huom! kermasta tulee löysähköä.

8. Levitä kerma kakun päälle ja pistä kakku jääkaappiin vetäytymään.


Valmista Suklaa Baileys ganache:

10. Rouhi taloussuklaa pieneksi.

11. Kiehauta (jos haluat pursottaa paksumpaa tryffelimäistä) tai kuumenna lähes kiehuvaksi (jos haluat levittää ganachen kakun päälle) Suklaa Baileys likööri ja kuohukerma pinnoitetussa kattilassa varovasti, kokoajan sekoittaen.

12. Poista kattila liedeltä ja lisää suklaa nesteeseen. Sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa käytä kattilaa jälkilämmöllä, jotta suklaa sulaa kunnolla ja seos on tasaista.

13. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja levitä kakun päälle tai pistä jääkaappiin, jotta seoksesta tulee kiinteämpää ja siitä saa pursotettua raitoja kakun päälle. (Ganachen pursottaminen kakun päälle on helpompaa siistimmän jälen aikaan saamiseksi, sillä kerma on pehmeää. Tässä mutakakussa Baileys Orange Truffle kermalla olen pursottanut appelsiinitryffeliä mutakakun päälle).


14. Koristele halutessasi suklaarouheella.





Mud Cake With Chocolate Baileys Whipped Cream

This mud cake is absolutely delicious! On top of this mud cake can be made different flawoured whipped creams, only your imagination is the limit. I wanted to try with this Chocolate Baileys whipped cream because it is so wonderful. The cake is rather sweet, so ganace can be omitted if you feel it is too much for your taste :) Mud Cake recipe is from lovely Tarun Taikakakut blog and she has taken it from Mia Öhrn`s book Uudet Suklaaherkut 2010. Chocolate ganache is Baileys Tryffel recipe from Lindsay`s Diaries blog and delicious chocolate Baileys whipped cream is from How Sweet it is blog. These are the same recipes I have previously used in Chocolate Baileys Cupcakes.


Mud Cake: 
200g normally salted butter
200g dark chocolate (I use 44%)
4 eggs
200ml (90g) sugar
250ml (163g) all-purpose flour

pinch of salt

Chocolate Baileys whipped cream: 
240ml whipping cream
60ml Baileys Chocolate Luxe liquor
4 teaspoon icing sugar
1/4 teaspoon vanillasugar


Chocolate Baileys ganache:
66ml Baileys Chocolate Luxe liquor
66ml whipping cream
200g dark chocolate (I use 44%)


Decoration:
for example grated dark chocolate, Baileys tryffels


Start by making mud cake:

1. Grease 24 cm springform baking tin.
 

2. Cut butter and chocolate into the saucepan. Heat gently over low heat while stirring until butter and chocolate are melted into a smooth mixture. Let the mixture cool slightly.
 

3. Whisk eggs and sugar lightly with hand held mixer. Add chocolate-butter mixture and whisk lightly until smooth.
 

4. Mix together flour and salt. Add flour mixture trough sieve to the cake mixture in small portions and fould in until smooth.
 

5. Pour dough into baking tin. Bake in 200 C (392 F) degree oven 14 to 15 minutes in the lower level (Cake should be raw and batter jiggle in the tin, so do not extend the baking time!). Cool the cake to room temperature. Then, move cake in the fridge and let it sit there overnight!
 

6. The next day: remove mud cake from the baking ting. Use   palette knife as your help. Move cake directly to serving plate.  


Chocolate Baileys whipped Cream:
 

7. Put cream and Chocolate Baileys liquor in a small bowl. Mix with hand held mixer on high speed until peaks form. Then add icing sugar and vanilla sugar, mix a little more. 

8. Spread whipped cream top of the mud cake and place it to the fridge for a while. 


Chocolate Baileys ganache:
 

9. Finely chop the dark chocolate. Set aside.
 

10. Gentle bring to boil (if you want to pipe ticker truffle stripes over the cake) or heat almost boil (if you want to spread ganache over the cake) Chocolate Baileys liquor and whipping cream in a saucepan. Stir constantly.

11. Remove saucepan from the heat and add chopped chocolate to the liquid. Stir until smooth. If necessary, put saucepan back to the after heat so that chocolate melts properly and mixture is smooth.

12. Allow ganache to cool to room temperature and spread over the cake or place it for a while to fridge so that it becomes firmer and it is easier to pipe chocolate stripes top of the cake (It is easier to pipe ganache while whipped cream is soft. In this Mud Cake with Orange Truffle Baileys Cream I have pipe orange truffle over the cake).


13. Decorate cake with finely grated dark chocolate.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti