sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Rommikakku/ Rum Cake




Sain ystävältäni rommia ja jonkun sortin kakkuhan piti siitä heti saada tehdä. Reseptin on Rouva Paloposken parempi rommikakku Kotikokki sivustolta. Vähensin ohjeesta vain suolan määrää ja valmistin kakun hieman eri tavalla. Kakusta tuli ihanan romminen ja koostumus oli mukavan pehmoinen, oikein herkullista!


Ainekset: 

2dl (140g) perunajauhoja
1 1/2dl (97g) vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
0,5ml suolaa
200g normaalisuolaista voita
2 1/2dl (225g) sokeria
3 munaa
1 1/2dl tummaa rommia
vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja

Koristeluun:

tomusokeria


Toimi näin:

1. Voitele ja jauhoita n. 1,8l vuoka.

2. Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon vaniljasokeri.

3. Sekoita keskenään perunajauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Siivilöi jauhoseos pienissä erissä taikinaan ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

4. Lisää lopuksi rommi ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Sekoita vain senverran kuin on tarpeellista.

5. Lusikoi kakku vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 astessa n. 45min.

6. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Kumoa jäähtynyt kakku. Kelmuta se hyvin ja pistä vielä muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

7. Ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tomusokerilla. 



Rum Cake

I got from my friend bottle of rum and of cource I have to get to make some sort of cake from it immediately. This recipe is Mrs. Paloposki`s better rum cake from Kotikokki website. I just decreased the amount of salt from the orginal recipe and prepared it a bit different way. Cake have lovely taste of rum and texture is nice and soft, very delicious!


Ingredients:

200ml (140g) potato flour
150ml (97g) all-purpose flour
2 teaspoon baking powder
3 teaspoon vanillasugar
0,5ml salt
200g normally saled butter
250ml (225g) sugar
3 eggs
150ml dark rum
some butter and breadcrumbs for greasing cake tin


Decoration: 
icing sugar


Istructions:

1. Grease and flour approx. 1,8l cake tin.

2. Whisk together butter and sugar with hand held mixer. Add eggs one by one, whisking strongly after each one. Add vanilla sugar and whisk untill mixed.

3. Mix potato flour, all-purpos flour, baking powder and salt  together. Add flour mixture to your foam gradually through the sieve and stir gently.

4. Finally, add rum. Mix only enough so that ingredients are mixed together.

5. Spoon dough in to cake tin. Bake at 175 C (350 F) degrees oven on the lower level about 45min.

6. Allow cake to cool in the tin. Flip the cooled cake. Cover cake well with plastick warp and put it in plastick bag and let it taste in the fridge for 1 to 2 days.

7. Take cake well advance in to the room temperature before serving. If you wish dust cake with icing sugar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti