perjantai 8. tammikuuta 2016

Amarettokakku/ Amaretto Pound Cake

Tässä kakussa maistuu ihanasti Amaretto. Muutin alkuperäistä reseptiä hieman lisäämällä kakkuun vaniljasokeria ja Amaretton määrää sekä kuorrutin kakun, jotta siitä tulisi juhlavamman näköinen. Kakku maistui oikein hyvälle. Alkuperäinen resepti on Kotilieden nettisivuilta. 


Kakku:
200g normaalisuolaista voita
2 1/2dl (225g) sokeria
2dl (140g) perunajauhoja
3 munaa
1 1/2dl (97g) vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta 

100ml Amarettoa (käytin Disaronno)
1tl vaniljasokeria
(50ml kermamaitoa= 35ml kuohukermaa + 15ml kevytmaitoa)
vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja

Kuorrutus:
2dl tomusokeria
1rkl Amarettoa
1-1 1/2rkl vettä
mantelilastuja 


Valmista kakku:

1. Voitele ja jauhoita n. 1,8l vuoka.

2. Siivilöi kulhoon perunajauho. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sokeri ja vaahdota hyvin. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon vaniljasokeri.

3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos pienissä erissä taikinaan ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

4. Lisää lopuksi Amaretto ja kääntele joukkoon kunnes taikina on tasaista. Lisää viimeiseksi kerma-maito ja kääntele tasaiseksi). Sekoita vain senverran kuin on tarpeellista.

5. Lusikoi kakku vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 astessa n. 45min.

6. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Kumoa jäähtynyt kakku. Kelmuta se hyvin ja pistä vielä muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

7. Ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua.


8. Laita kulhoon tomusokeri ja kaada päälle vesi ja Amaretto, sekoita tasaiseksi. Lusikoi kuorrute kakun päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Anna kuorrutteen kovettua ennen tarjoamista.

 
























Amaretto Pound Cake
 
This cake tastes wonderfully Amaretto liqueur. I added to the original recipe amount of Amaretto liqueur and a little vanilla sugar and I also frost the cake, so that it becomes more festive looking. Cake tasted very good. The original recipe is from Kotiliesi website.


Pound Cake:
200g normally salted butter
250ml (225g) sugar
200ml (140g) potato flour
3 eggs
150ml (97g) all-purpose flour
2 teaspoon baking powder

100ml Amaretto liqueur (I use Dissaronno)
1/2-1 teaspoon vanilla sugar
(50ml cream-milk mixture= 35ml whipping cream + 15ml semi-skimmed milk)
some butter and breadcrumbs for greasing cake tin

Frosting:
200ml icing sugar
1 tablespoon Amaretto liqueur
1-1 1/2 tablespoon Water
alomond flakes


Prepare pound cake:

1. Grease and flour approx. 1,8l cake tin.

2. Sieve potato flour into bowl. Add soft butter and sugar whisk ingredients together
with hand held mixer. Add eggs one by one, whisking strongly after each one. Add vanilla sugar and whisk until mixed.

3. Mix potato all-purpose flour and baking powder together. Add flour mixture to your foam gradually through the sieve and fold in gently.

4. Finally, add Amaretto liqueur and fold in gently. Lastly add cream-milk mixture and fold in gently. Mix only enough so that ingredients are mixed together.

5. Spoon dough in to cake tin. Bake at 175 C (350 F) degrees oven on the lower level about 45min.

6. Allow cake to cool in the tin. Flip the cooled cake. Cover cake well with plastick warp and put it in plastick bag and let it taste in the fridge for 1 to 2 days.

7. Take cake well advance in to the room temperature before serving.


8. Put icing sugar into a bowl and pour over water and Amaretto liqueur, stir until smooth. Spoon frosting over the cake and sprinkle almonds flakes. Allow frosting to harden before serving.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti