torstai 21. heinäkuuta 2016

Amarulajuustokakku/ Amarula Cheesecake (24 cm)

Helppotekoinen ja niin herkullinen juustokakku! :) Ohje on otettu Tamperelaisen nettisivustolta. Olen muokannut ohjetta niin, että olen suurentnut keksipohjaa ja jättänyt täytteestä yhden liivatteen pois. Kakun teen 24 cm vuokaan ja siitä tulee matala.


Keksipohja:
200g Bagstone keksejä
86g voita

Täyte:
200g mascarponea
200g philadelphia tuorejuustoa
100ml (90g) sokeria
100ml kuohukermaa
100ml Amarulaa
3 liivatelehteä (Käytän Meiran, yksi liivatelehti painaa 2g)

Koristeluun:
Kaakaojauhoa (makeuttamaton)
Suklaata rouhittuna


Valmista pohja:

1. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Irtopohjavuoan reunoille voit käyttää reunakalvoa tai leikata leivinpaperista suikaleet suojaksi.

2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi.



Valmista täyte:

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.

4. Vatkaa mascarpone, philadelphia ja sokeri sekaisin.

5. Lämmitä kerma ja Amarula kattilassa miedolla lämmöllä lähes kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen.

6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja laita ne pieneen kippoon. Kaada päälle kuuma kermaseos ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähty hieman.

7. Kaada liivateliemi ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon kokoajan voimakkaasti vatkaten.

8. Kaada täyte pohjan päälle ja anna vetäytyä jääkapissa yön yli. Kakku on mielestäni parhaimmillaan kun se on saanut vetäytyä jääkaapissa 48h.

9. Koristele kakku esimerkiksi kaakaojauholla ja raastetulla suklaalla.



Amarula Cheesecake

This cheesecake is easy-made and so delicious! :) Recipe is taken from Tamperelainen website. I have modified the recipe by making bigger biscuite base and leaving one gelatin leave out of the filling. I make this cake 24 cm baking tin and it becomes low.


Biscuit-base:
200g Bagstone-biscuit
86g normally salted butter

Filling:
200g mascarpone
200g philadelphia cream cheese
100ml (90g)sugar
100ml whipping cream
100ml Amarula-liquor
3 gelatin leave (one leave weights 2g)


Decoration:
unsweetened cocoa powder
grated dark chocolate


Prepare biscuit base:

1. Line a diameter of 24 cm baking tin with baking paper and cover the edges with baking paper.

2. Chop biscuits. Put fine biscuit crumbs in the bowl. Melt butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the baking tin. Put the biscuit base in the fridge and let it set there for the duration of preparing the filling.


Prepare filling:

3. Soak gelatine leaves in cold water approx. 5 to 10 min. 


4. Put mascarpone, philadelphia and sugar into the bowl. Whisk untill smooth.

5. Put in a saucepan whipping cream and Amarula-liquor and heat over low heat nearly to boiling, stirr all the time.

6. Squeeze the excess water from the gelatine leaves and put them in the small bowl. Pour cream mixture over the gelatine leaves and mix until smooth. Let the gelatine mixture to cool slightly while stirring.  

7. Pour the gelatin mixture into the cream cheese mixture in a thin strip at the same time vigorously whisking.

8. Pour the filling over the biscuit base and smooth. Put cake in the fridge and let it set there over night. I think cake it its best when it has sit in the fridge 48 hours before serving.

9. Decorate cake e.g. with cacao powder and grated dark chocolate.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti