keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Mustikkaiset sitruunajuustokakkupalat/ Blueberry Lemon Cheesecake Bars






















Tätä juustokakkua pitää saada vähintään kerran kesässä. Resepti on Sally`s Baking Addiction blogista. Ohjeen täytettä olen muokannut lisäämällä vaniljasokeria ja vähentämällä raastetun sitruunankuoren määrää. Ohjeeseen kannattaa käyttää tuoreita mustikoita, mutta mustikkakauden ulkopuolella olen käyttänyt myös pakastemustikoita. Tämän postauksen kuvan on ottanut ystäväni Leo.

 
 

Pohja ja muruseos päälle:
315ml (205g) vehnäjauhoja
1/4tl suolaa
1tl leivinjauhetta
240ml (96g) kaurahiutaleita
115g normaalisuolaista voita
240ml (168g) fariinisokeria


Juustokakkutäyte:
2 isoa kananmunaa (käytän normaalikokoisia) 
450g Philadelphia tuorejuustoa, pehmennettynä
120ml (108g) sokeria

1,5tl vaniljasokeria
1tl raastettua sitruunan kuorta 
60ml (60g) sitruunamehua
noin 300-400ml tuoreita mustikoita



Valmista pohja:

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa 20x20cm neliön muotoinen vuoka leivinpaperilla.
 

2. Sekoita keskenään jauhot, suola, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Pistä sivuun odottamaan.
 

3. Vatkaa voi ja fariinisokeri keskenään. Lisää kuivataineet joukkoon sopivissa erissä ja sekoita tasaiseksi.

4. Painele puolet pohjataikinasta vuoan pohjalle ja paista n. 15min uunin keskitasolla.
 


Valmista juustokakkutäyte: 

5. Vatkaa tuorejuusto, muna, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori keskenään. Vatkaa sileäksi, ettei jää tuorejuustoklönttejä.  

6. Ota pohja pois uunista ja laske uunin lämpöä 160 asteeseen. Kaada pohjan päälle juustokakkutäyte. Ripottele pinnalle mustikat ja painele niitä varovasti täytteeseen. 

7.Murenna lopputaikina mustikoiden päälle. Paista uunin keskitasolla n.30-35min kunnes päällynen on saanut väriä ja keskusta on vielä vähän heiluvaa. 

8. Anna juustokakun jäähtyä huoneenlämmössä. Laita sitten jääkaappiin vetäytymään yön ylitse.  




Blueberry Lemon Cheesecake Bars

I want to have this cheesecake at least once every summer. The recipe is from Sally`s Baking Addiction Blog and there you cand find this recipe in english. I have edited filling by adding vanilla sugar and reducing the amount of grated lemon zest. It is prefetable to use fresh blueberries, but outside the blueberry season, I have used frozen blueberries. This post photo is taken by my friend Leo.


Filling I use, prepared as Sally does:
2 large egss (I use normal size) 
450g Philadelphia cream cheese, softened
120ml (108g) sugar

1 1/2 teaspoon vanilla sugar 
1 teaspoon grated lemon zest
60ml (60g) lemon juice
approx. 300-400ml fresh blueberries 




 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti