keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Appelsiini-murokeksit/ Orange Shortbread Cookies


Herkulliset rapeat appelsiinimurokeksit tummalla suklaalla höystettynä. Alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta, jonka olen muokannut appelsiiniseksi versioksi. Taikina leviää hieman uunissa, joten tämä kannattaa ottaa huomioon, jos haluaa tehdä kuviokeksejä.


Appelsiini-murokeksit:
125g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
135g (150ml) sokeria
1 muna
162g (250ml) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl appelsiinin raastettua kuorta
2ml vaniljasokeria (2 maustemittaa)

Koristeluun:
Fazerin taloussuklaata


Valmista keksit:

1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää muna ja vatkaa hyvin sekaisin.

3. Kääntele joukkoon appelsiinin raastettu kuori.

4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi taikinan joukkoon sopivissa erissä ja sekoita tasaiseksi.

5. Kaada taikina kelmun päälle ja suojaa hyvin. Anna kovettua jääkaapissa vähintään parituntia (Annoin omani kovettua yön ylitse). 

6. Ota käsiteltäväksi pieni pala taikinaa kerralla, sillä pehmetessään sitä on vaikeampi käsitellä. Kauli taikinasta n. 3 mm paksu levy ja leikkaa haluamallasi muotilla kuvioita taikinasta. Aseta keksit leivinpaperin päälle pellille.

7. Koosta riippuen paista keksejä n. 5-8 min uunin keskitasolla 200 asteessa. Anna keksien jäähtyä (annoin keksieni olla pari päivää ilmatiivissä rasiassa ennen niiden koristelua). 

8. Sulata suklaa ja koristele keksit haluamallasi tavalla. Itse sulatin ensin 2/3 osan suklaasta, jonka jälkeen lisäsin joukkoon loput 1/3 osan suklaasta ja hieman extraa hienoksi rouhittuna. Näin suklaa kesti hyvin huoneenlämmössäkin.  



Orange Shortbread Cookies

Delicious crispy orange flavored cookies with dark chocolate. Original recipe is from Kinuskikissa, which I have modify orange version. The dough will spread slightly in the oven, so this should be taken into account if you want to make shape cookies.


Orange Shortbread Cookies:
125g normally salted butter in room temperature
135g (150ml) sugar
1 egg
162g (250ml) all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon finely grated orange zest
2ml vanilla sugar

Decoration:
Dark chocolate


Prepare cookies:

1. Put into bowl sugar and butter. Whisk with had held mixer until fluffy.


2. Add egg and whisk well.

3. With rubber spatula fold in orange zest.

4. Stir together flour, baking powder and vanilla. Sift trough sieve into the mixture in suitable batches and mix.

5. Pour your cookie dough onto plastic warp and warp well. Lift in the fridge. Allow to stand at least a couple of hours that dough hardens (I gave mine to harden over night). 

6. Take small piece of dough from the fridge at once, because when it softens it will be more difficult to process. Roll out the dough in floured table approx. 3 mm thick sheet. Cut figures from the dough and put on the baking paper over the baking tray. 

7. Depending on the size of the cookies bake them 5-8 mins in the middle level of the oven at 200 C (392 F) degrees. Let cookies cool down (before decorating I gave my cookies to be in an airtight container for a few days).

8. Melt chocolate and decorate cookies the way you want. I melted first 2/3 of the chocolate and after it I added remaining 1/3 of the chocolate and a bit extra finely grated. This way chocolate lasted well at room temperature too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti