lauantai 15. huhtikuuta 2017

Kinder-browniet/ Kinder Brownies


Tänä pääsiäisenä halusin kokeilla tehdä Kinder-brownieita ja tällaisia herkkuja niistä syntyi. Brownie-pohjan alkuperäinen resepti on otettu Tarun Taikakakut blogista ja hän on ottanut sen Passion For Baking blogista. Muokkasin brownie reseptiä käyttämällä neljän suuren kananmunan sijasta viittä normaalikokoista ja väliin laitoin runsaasti erilaisia Kinder karkkeja. Tämän Brownie-pohjan koostumus on juuri täydellisen tuhti ja suklainen. Nämä browniet ovat hyviä sellaisenaan, mutta halusin kuorrutteeksi tehdä vielä mascarponella maustettua Kinderkermaa. Huomaa, että Kinderkerman tulee antaa olla jääkaapissa useita tunteja ennen vaahdottamista, jotta se on vatkatessa varmasti kylmää ja vaahtoutuu hyvin. Ohjeessa oleva Kinder-mascarpone kerma ei ihan riittänyt kuorruttamaan kaikkia brownieita, joten sen voi tarvittaessa tehdä hieman isompana. Nämä browniet kannattaa tarjoilla suhteellisen pieninä paloina, sillä ne ovat melko makeita :)


Brownie-pohja:
350g Fazer taloussuklaata
230g normaalisuolaista voita
350g fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
5 kananmunaa
2 keltuaista
160g vehnäjauhoja
36g (75ml) makeuttamatonta kaakaojauhetta 
Reilusti erilaisia Kinder karkkeja
(esim. Kinder Surprice munia, Kinder Bueno white ja Kinder Bueno patukoita, Kinder suklaapatukoita, Kinder Schokobons karkkipussi)

Kinder-mascarpone kerma:
120ml kuohkerma 
3kpl (a`20g) Kinder Surprice munaa rouhittuna
57g mascarponea
1/2ml sokeri
1/4ml vaniljasokeri

Koristeluun:
Erilaisia Kinder karkkeja



Valmista brownie-pohja:

1. Laita paloiteltu taloussuklaa ja voi voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä, samalla sekoitellen kunnes seos on tasaista. Anna jähtyä hieman.

2. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja sen jälkeen vaniljasokeri. 

3. Riko munat lasiin ja sekoita haarukalla hieman rakennetta rikki. Lisää sitten munat ja keltuaiset javarovasti joukkoon, älä sekoita liikaa.

4. Sekoita keskenään vehnäjauho ja kaakaojauho. Siivilöi jauhoseos sopivissa erissä taikinan joukkoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri sekoittuvat.

5. Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla suojattuun vuokaan (22 x 33 cm). Painele pinnalle runsaasti erilaisia Kinder karkkeja. Lusikoi loput taikinasta vuokaan ja levitä varovasti.



6. Paista 180 asteisessa uunissa keskitasolla n. 26-30 minuuttia (paistoin omaani 27 min ja loppuvaiheessa peitin vuoan leivinpaperilla, sillä pinta alkoi tummua). Anna jäähtyä kokonaan vuoassa, jonka jälkeen nosta vuoka pakastimeen 30 minuutiksi, näin saat leikattua täydellisen kauniita paloja (kannattaa leikata pieniä paloja sillä brownie on melko makeaa).


Valmista kuorrute:

7. Laita rouhitut Kinder Surprice munat ja kuohukerma kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes Kinder suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen pistä jääkaappiin vetäytymään useaksi tunniksi (annoin omani olla 8h).

8. Laita kylmä Kinderkerma kulhoon ja lisää notkistettu mascarpone juusto, vaniljasokeri ja sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota heti brownieiden päälle. 

9. Annoin omien brownieideni olla jääkaapissa yön ylitse ennen niiden koristelua Kinder karkeilla, sillä näin ne ovat minusta parhaimmillaan. Koristele browniet haluamallasi tavalla. 




Kinder Brownies

This Easter I wanted to try to do Kinder-Brownies. Original recipe for the Brownie base is took from Tarun Taikakakut blog and she has taken it from Passion For Baking blog. I modify the brownie recipe by using five normal size eggs, instead of the four big eggs and I put inside the brownie different kind of Kinder candies. This brownies texture is just perfect and it has rich chocolate flavor. These brownies are good without topping, but I wanted to make topping whit Kinder Cream and Mascarpone. Please note that the Kinder Cream should be let stand in the fridge for several hours before foaming, so it is surely cold when whipped and it foams well. The amount of Kinder-Mascarpone Cream which I have write down in the recipe did not quite enough for frosting all the brownies, so if needed it can be made abit bigger batch. These brownies are good to serve in relatively small pieces, because they are pretty sweet :)


Brownie base:
350g dark chocolate (I use 44%)
230g normally salted butter
350g light brown sugar
1 teaspoon vanilla sugar
5 eggs
2 egg yolk
160g all-purpose flour
36g (75ml) unsweetened cocoa powder 
Lots of different kind of Kinder candies
(e.g. Kinder Surprise Eggs, Kinder Bueno white and Kinder Bueno bars, Kinder chocolate bars, Kinder Schokobons candies)


Kinder-Mascarpone Cream:
120ml whipping cream
3 (a`20g) Kinder Surprise Eggs chopped
57g mascarpone
1/2ml sugar
1/4ml vanilla sugar

Decoration:
Different kind of Kinder Candies  


Prepare brownie base:

1. Cut butter and chocolate into the saucepan. Heat gently over low heat while stirring until butter and chocolate are melted into a smooth mixture. Let the mixture cool slightly.

2. Mix in brown sugar and after it vanilla sugar.

3. Broke eggs into glass and mix little with fork that texture will broke. Then add eggs an egg yolks gently into the mixture, don`t mix too much.

4. Mix together flour and cocoa powder. Add flour mixture trough sieve to the cake mixture in small portions and fold in until smooth.  

5. Pour half of the dough to baking tin (22 x 23 cm) which is covered with baking paper. Press different kind of Kinder candies over the dough. Spoon over rest of the dough and gently smooth.

6. Bake in 180 C (356 F) degree oven in the middle level for approx. 26-30 mins (I baked mine 27 mins and in the final stage I cover my baking tin with baking paper while the surface started to darken). Let your brownies fully cool down in the baking tin. After that put your baking tin in the freezer for 30 mins. This way you can cut beautiful peaces (it is good to cut small peaces while these are pretty sweet).   


Prepare topping:

7. Put chopped Kinder Surprise Eggs and whipping cream in to the sauce pan. Heat gently over low heat while stirring until chocolate is melted and mixture is smooth. Let mixture to cool down room temperature. After that place it in the fridge and let it stand there several hours(I let mine to be 8 hours).

8. Put cold Kinder Cream into bowl and add softened mascarpone, vanilla sugar and sugar. Whisk with hand held mixer until fluffy foam and pipe immediately over brownies.

9. I let my brownies to be over night in the fridge before decorating them with Kinder Candies while like this I think those are its best. Decorate brownies the way you want.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti