tiistai 18. huhtikuuta 2017

Mansikkainen mango-passionjuustokakku/ Mango-Passion Cheesecake With Strawberries (20cm)


Raikas mansikkainen mango-passion juustokakku resepti on otettu Unelmaa leipomassa blogista. Reseptiä olen muokannut hieman makuuni sopivammaksi. Puolitin alkuperäisen täytteen ohjeen, sillä halusin tehdä matalemman kakun. Tämä kakku sopii loistavasti kevään ja kesän juhliin.


Keksipohja:
67g normaalisuolaista voita 
156g Digestive-keksejä

Mango-passion täyte:
125ml vispikermaa
55g (n. 60ml) sokeria
125g maustamatonta Philadelphiaa
50g maitorahkaa
2 liivatetta (käytin Meiran, yksi liivatelehti painaa 2g)
38ml siivilöityä passionhedelmää
150g Bonne mangososetta
15ml sitruunamehua

Kiille:
127g (n. 120ml) Bonne mangososetta
30ml siivilöityä passionhedelmää
45ml vettä
1tl hienoasokeria
2 liivatetta (käytin Meiran, yksi liivatelehti painaa 2g) 

Koristeluun:
n. 250g tuoreita mansikoita
kermavaahtoa


Valmista keksipohja:

1. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Irtopohjavuoan reunoille voit käyttää reunakalvoa tai leikata leivinpaperista suikaleet suojaksi.

2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi. 


Valmista täyte:

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. 

4. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja sokerit. Lisää joukkoon mangosose ja passion.

5. Vaahdota kerma ja pistä sivuun odottamaan.

6. Kuumenna sitruunamehu lähes kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne pieneen kippoon. Kaada kuuma mehu liivatelehtien päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateliemen jäähtyä hieman samalla sekoitellen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon kokoajan vatkaten.

7. Kääntele lopuksi joukkoon kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.


Valmista kiille:

8. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. 

9. Sekoita kiilteen ainekset keskenään. Ota 50ml seosta kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne pieneen kippoon. Kaada kuuma seos liivatelehtien päälle ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateliemi ohuena nauhana muun seoksen joukkoon kokoajan sekoittaen.

10. Lusikoi kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli (oman kakkuni annoin vetäytyä jääkaapissa 48h ennen tarjoilua, sillä näin maut ovat mielestäni parhaimmillaan). 

10. Koristele tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla.




Mango-Passion Cheesecake With Strawberries

This fresh Mango-Passion Cheesecake With Strawberries recipe is took from Unelmaa leipomassa blog. I have slightly modify the original recipe for my taste. I made only half amount of the original filling, while I wanted to make lower cake. This cake fits perfectly for spring and summer celebrations. 


Biscuit base:
67g normally salted butter 
156g Digestive-biscuit

Mango-passion täyte:
125ml whipping cream
55g (n. 60ml) sugar
125g Philadelphia cream cheese
50g quark
2 gelatin leave (I use Meira, one gelatin leave weights 2g)
38ml sieved passion fruit
150g Bonne mango purèe
15ml lemon juice

Mica:
127g (n. 120ml) Bonne mango purèe
30ml sieved passion fruit
45ml water
1 teaspoon caster sugar
gelatin leave (I use Meira, one gelatin leave weights 2g) 

Decoration:
approx. 250g fresh strawberries 
whipping cream



Prepare biscuit base:

1. Line a diameter of 20 cm baking tin with baking paper and cover the edges with baking paper.

2. Chop biscuits. Put fine biscuit crumbs in the bowl. Melt butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the baking tin. Put the biscuit base in the fridge and let it set there for the duration of preparing the filling. 


Prepare filling:

3. Soak gelatin leaves in cold water approx. 5 to 10 min. 

4. Mix together quark, Philadelphia and sugars. Add in passion fruit and mango purèe.

5. Whip cream and set aside. 

6. Heat lemon juice almost boiling point. Squeeze the excess water from the gelatin leaves and put them in the small bowl. Pour lemon juice over the gelatin leaves and mix until smooth. Let the gelatin mixture to cool slightly while stirring. Pour the gelatin mixture into the cream cheese mixture in a thin strip at the same time vigorously whisking.

7. Finely fold in whipped cream. Pour filling over the biscuit base and let it set in the fridge approx. 4 hours. 


Prepare mica:

8. Soak gelatin leaves in cold water approx. 5 to 10 min. 

9. Mix together mango purèe, passion fruit, water and sugar. Take 50ml of mixture and put in the saucepan and heat almost boiling. Squeeze the excess water from the gelatin leaves and put them in the small bowl. Pour hot mixture over the gelatin leaves and mix until smooth. Pour the gelatin mixture into the rest of the mixture in a thin strip at the same time vigorously stirring.   

10. Spoon mica over the cake and let it set in the fridge over night in the fridge (I let my cake set in the fridge 48 hours before serving, while this way I think cake is its best).  

10. Decorate with fresh strawberries and whipped cream.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti