sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Saaristomeren lohikakku/ Archipelago Salmon Cake





















Tämä lohikakku hurmaa vieraat, joten se on varma valinta juhlapöytään :) Alkuperäisen ohjeen olen ottanut Kulinaari ruokablogista. Itse pienensin alkuperäistä pohjan ohjetta, sillä se oli makuuni liian paksu, lisäksi muokkasin hieman täytteen ohjetta. Itseasiassa pohjaan varmaan riittäisi jopa 150g Maalahdenlimppua ja 38g voita. Kakusta tulee matalahko. 


Pohja:
200g Maalahdenlimppua
50g voita

Täyte:
200g maustamatonta Philadelphiaa
200g Cremè fraice
300g kylmäsavulohisiivuja
30g punasipulia erittäin hienoksi hienonnettuna
25ml hienonnettua tilliä (tai maun mukaan enemmän)
1/2tl raastettua sitruunankuorta
15ml (1rkl) sitruunamehua
15ml (1rkl) kuivaa valkoviiniä (käytin Blossom Hill Chardonnay)
1 liivate (Käytän Meiran, 1 liivatelehti painaa 2g)
1/2tl mustapippuria myllystä 
1/2ml merisuolaa myllystä tai maun mukaan
1/2tl sokeria

Koristeluun:
esm. kylmäsavulohta, tilliä, keitettyjä kananmunia, sitruunaviipaleita, herneenversoja, kirjolohenmätiä  


Valmista pohja:

1. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Irtopohjavuoan reunoille voit käyttää reunakalvoa tai leikata leivinpaperista suikaleet suojaksi.

2. Jauha leipä tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Sulata voi ja kaada leipämurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi. 


Valmista täyte:

3. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi.

4. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon Cremè fraice. Sekoita tasaiseksi.

5. Lisää joukkoon tilli, sipuli, sitruunan raastettu kuori, sokeri, mustapippuri ja suola.

6. Kuumenna sitruunamehu ja valkoviini lähes kiehuvaksi pienessä kattilassa. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja laita se pieneen kippoon. Kaada kuuma neste liivatelehden päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateliemen jäähtyä hieman samalla sekoitellen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon kokoajan vatkaten.

7. Lisää joukkoon lopuksi hienonnettu kylmäsavulohi.

8. Kaada täyte vuokaan ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

9. Koristele haluamallasi tavalla.




Archipelago Salmon Cake

This Salmon cake charms the guests so it is a sure choice for the party table :) Original recipe is took from Kulinaari ruokablog. I made original bread base smaller because it was too tick for my taste and I also modified a bit of the filling. In fact, I think for the bread base would even enough 150g Malax Loaf and 38g butter. The cake is low.


Bread base:
200g Malax Loaf
50g normally salted butter

Filling:
200g Philadelphia cream cheese
200g Cremè fraice
300g minced cold smoked salmon slices
30g red onion very finely chopped
25ml finely chopped dill (or more for your taste)
1/2 teaspoon grated lemon zest
15ml (1 tablespoon) lemon juice
15ml (1 tablespoon) dry white wine (I used Blossom Hill Chardonnay)
1 liivate (I use Meira, one gelatin leave weights 2g)
1/2 teaspoon Black pepper from the mill
1/2ml sea salt from the mill or for your taste
1/2 teaspoon sugar

Decoration:
e.g Cold smoked salmon slices, dill, boiled eggs, lemon slices.


Prepare bread base:

1. Line a diameter of 20 cm baking tin with baking paper and cover the edges with baking paper.

2. Use blender to crumb bread. Put fine bread crumbs into bowl. Melt butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the baking tin. Put the bread base in the fridge and let it set there for the duration of preparing the filling. 


Prepare filling:

3. Soak gelatin leave in cold water approx. 5 to 10 min

4. Soft cream cheese and add in Cremè fraice. Mix until smooth.

5. Add in dill, onion, grated lemon zest, sugar black pepper and salt.

6. Heat lemon juice and white wine almost boiling point. Squeeze the excess water from the gelatin leave and put them in the small bowl. Pour lemon juice-wine mixture over the gelatin leave and mix until smooth. Let the gelatin mixture to cool slightly while stirring. Pour the gelatin mixture into the cream cheese mixture in a thin strip at the same time vigorously whisking.

7. Finely fold in minced cold smoked salmon slices. 

8. Pour filling over the biscuit base and let it set in the fridge over night.

9. If you wish, decorate your cake before serving.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti