maanantai 1. toukokuuta 2017

Twix-blondiet/ Twix Blondies


Kokeilin tehdä Twix-blondieita ja tuli kyllä hyviä :) Mikä parasta, nämä valmistuvat vieläpä ilman vatkainta. Alkuperäinen ohje on otettu Cookies & Cups blogista. Muokkasin hieman ohjetta omaan makuuni sopivammaksi.


Twix-blondiet:
170g normaalisuolaista voita sulatettuna
300g fariinisokeria
100g sokeria
3 kananmunaa
2tl (10ml) vaniljasokeria
1,5ml hienoa merisuolaa
320g vehnäjauhoja
2tl (10ml) leivinjauhetta
175g tummaa suklaata rouhittuna (käytin 47%)
375g Twix suklaapatukoita paloiteltuna


Tee näin:

1. Sekoita keskenään jäähtynyt voi, sokeri ja fariinisokeri.

2. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri.

3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja suola. Siivilöi jauhoseos sopivissa erissä taikinan joukkoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri sekoittuvat. 

4. Lisää lopuksi joukkoon Twix-palat ja rouhittu tumma suklaa. Kääntele tasaiseksi.

5. Levitä taikina (tarvittaessa painele taikinaa kevyesti) leivinpaperilla suojattuun vuokaan (22 x 33 cm).

6. Paista 175 C asteessa uunin keskitasossa noin 25-30 min, kunnes reunat ovat asettuneet ja keskusta on melkein asettunut (paistoin omaani 28 min). Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Ennen palojen leikkaamista, laita vuoka jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Näin saat leikattuja siistejä paloja. Annoin blondieideni olla yön yli jääkaapissa ennen herkuttelua. Blondiet kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tajoilua. 




Twix Blondies

I tried to make Twix Blondies and those were delicious :) What best, you don`t need hand held mixer to prepare these. Original recipe is took from Cookies & Cups blog. I modify the recipe abit for my taste. 


Twix-blondies:
170g normally salted butter melted
300g light brown sugar
100g sugar
3 eggs
2 teaspoon (10ml) vanilla sugar
1,5ml fine sea salt
320g all-purpose flour
2 teaspoon (10ml) baking powder
175g dark chocolate coarsely chopped (I used 47%) 
375g Twix chocolate bars coarsely chopped


Do this:

1. Mix together cooled butter sugar and light brown sugar.

2. Add in the eggs and mix until smooth. And in the vanilla sugar.

3. Mix together all-purpose flour and salt. Add flour mixture trough sieve to the dough in small portions and fold in until smooth. 

4. Finely add in Twix and dark chocolate. Mix until evenly incorporated.

5. Spread dough (if needed press dough lightly) into baking tin (22 x 23 cm) which is covered with baking paper. 

6. Bake in 175 C (356 F) degree oven in the middle level for approx. 25-30 mins until the edges are set and the center is almost set(I baked mine 28 mins). Let your blondies fully cool down in the baking tin. Before cutting peaces put your baking tin in the freezer for 20 mins. This way you can cut beautiful peaces. I led mine to be over night in the fridge before eating. Blondies are good to take room temperature approx. 10 mins before serving. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti