sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Kermaviiliomenapiirakka/ Sour Cream Apple Pie (24 cm)


Perinteinen kermaviiliomenapiirakka, mutta tupla kermaviilitäytteellä. Pohjan ohje on K-ruoka.fi sivustolta ja valitettavasti minulla ei ole muistikuvaa, mistä joskus täytteen ohjeen olen ottanut. Täytteestä teen reilun, sillä mielestäni enempi on parempi :)


Pohja:
180g vehnäjauhoja
90g (1dl) sokeria
1tl leivinjauhetta
150g kylmää normaalisuolaista voita 
1/2 muna

Täyte:
400g kermaviiliä
2tl vaniljasokeria
90g (1dl) sokeria
2 munaa 
4-5 omenaa
2rkl sokeria
2tl kanelia


Valmista pohja:

1. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sekoita. Lisää joukkoon paloiteltu kylmä voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää munan puolikas ja sekoita tasaiseksi.

2. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 30 min.

3. Pingoita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhoita irtopohjavuoan reunat. 

4. Painele taikina 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n. 3 cm). Laita irtopohjavuoka kylmään odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.


Valmista täyte:   

5. Sekoita keskenään kulhossa kermaviili, 90g sokeria, vaniljasokeri ja munat. Sekoita tasaiseksi.

6. Kuori ja siivuta omenat. Laita kulhoon ja lisää päälle 2tl kanelia ja 2rkl sokeria. Sekoita tasaiseksi käsin omenia nostellen.






















7. Asettele omenat nopeasti piirakapohjan päälle ja kaada omenien päälle kermaviilitäyte. Halutessasi ripottele pinnalle vielä vähän kanelia.

8. Paista 175 C asteessa uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna vetäytyä jääkaapissa yön ylitse.























Sour Cream Apple Pie (24 cm)

Traditional Sour Cream Apple Pie, with duple sour cream filling. Pie base recipe is from K-ruoka.fi website and unfortunately I don`t remember where I have took that filling recipe.


Pie base:
180g all-purpose flour
90g (100ml) sugar
1 teaspoon baking powder
150g cold normally salted butter
1/2 egg

Filling:
400g sour cream
2 teaspoon vanilla sugar
100ml sugar
2 eggs
4-5 apples
2 tablespoon sugar
2 teaspoon cinnamon


Prepare pie base:

1. Mix together all-purpose flour, sugar, baking powder and mix. Chop cold butter into a bowl and use your fingers to make mixture crumble. Add half of the egg and mix until smooth. 

2. Pour pie dough onto plastic wrap and wrap it well around. Put pie dough in the fridge and allow to stand for about 30 min.

3. Line a diameter of 24 cm baking tin with baking paper. Butter and flour edges of your baking tin. 

4. Press dough to the bottom and edges (approx. 3 cm) of your baking tin. Allow your baking tin set in the fridge while you are making filling. 


Prepare filling:   

5. Mix together sour cream, 90g of sugar, vanilla sugar and eggs. Mix until smooth.

6. Peal and slice apples. Put your apple slices in the bowl and add on top 2 teaspoon of cinnamon and 2 tablespoon sugar. Mix with your hands until spices are mixed. 

7. Apply the apples quickly over the pie base. Pour over the apples sour cream filling. If you wish sprinkle some cinnamon top of the filling.

8. Bake at 175 C (350 F) degrees oven about 30-40 mins in the bottom level. Let cool down and then let set over night in the fridge. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti