sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Sitruuna-hunaja madeleinet/ Lemon Honey Madeleines


Tämä herkullinen Sitruuna-hunaja madelein resepti on otettu Dailydelicious blogista. Hunaja tuo ihanasti makeutta ja sitruuna raikkautta. Nämä madeleinit ovat parhaimmillaan tuoreina.


Sitruuna-hunaja madeleinit:
100g normaalisuolaista voita
100g kakkuvehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta 
1tl sitruunan raastettua kuorta (tai maun mukaan enemmän)
2 munaa
60g Dansukkerin siro erikoishienoa sokeria
30ml juoksevaa hunajaa


Tee näin:

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä sen aikaa kun teet taikinaa.

2. Vatkaa munia keskinopeudella ja lisää joukkoon vähitellen sokeri. Jatka vatkaamista kunnes seoksen tilauus on noin kolminkertaistunut ja vatkainta nostaessa muodostuu paksu nauha. 

3. Lisää joukkoon hunaja ja sitruunan kuori. 

4. Sekoita keskenään leivinjauhe ja kakkuvehnäjauho. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon ja kääntele sekaisin. Taikina voi olla paakkuista.

5. Lisää sulatettu voi pienissä erissä taikinan joukkoon ja kääntele tasaiseksi, älä sekoita liikaa. Peitä kulho kelmulla ja anna levätä jääkaapissa 30 min.

6. Voitele madelein vuoka hyvin ja tarvittaessa jauhoita. Täytä vuoat taikinalla (muista jättää kohoamisvaraa) ja paista 175 C asteisessa uunissa noin 10-20 min, kunnes reunat ovat kullanruskeita ja keskusta joustaa takaisin kun kevyesti kosketaan. Älä ylipaista kuiviksi. Poista vuoka uunista ja irrota madeleinit. Siirrä ritilän päälle jäähtymään.

7. Ennen tarjoilua koristele halutessasi tomusokerilla. Nämä ovat parhaillaan tuoreina.


Lemon Honey Madeleines

This lovely Madeleine recipe is from Dailydelicious blog. From there you can find this recipe in English.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti