keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Suklaajuustokakku/ Chocolate Cheesecake (24 cm)


Herkullinen suklaajuustokakku, joka on ihanan suklainen, mutta ei liian makea ja päällä olevat marjat tuovat raikkautta. Alkuperäinen ohje on Valion. Vähensin alkuperäisestä täytteestä kaksi liivatetta sillä halusin täytteen koostumuksen olevan pehmeää. Kakusta tuli täydellistä :)


Pohja:
225g Digestive-keksejä
95g normaalisuolaista voita

Suklaatäyte:
400g Fazerin taloussuklaata sulatettuna
400g Philadelphiaa
90g (1dl) sokeria
2tl vaniljasokeria
3dl kuohukermaa
4 liivatetta (käytin Meiran, yksi liivatelehti painaa 2g)
1dl vahvaa kahvia (käytin 1 1/2dl kiehuvaa vettä + 2tl pikakahvia)


Valmista keksipohja:

1. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Irtopohjavuoan reunoille voit käyttää reunakalvoa tai leikata leivinpaperista suikaleet suojaksi.

2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi.


Valmista täyte:

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. 

4. Vaahdota kerma ja pistä sivuun odottamaan.

5. Pehmennä tuorejuustoa hieman. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon tummasuklaa. 

6. Kuumenna kahvi lähes kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne pieneen kippoon. Kaada kuuma kahvi liivatelehtien päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateliemen jäähtyä hieman samalla sekoitellen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon kokoajan vatkaten.

7. Kääntele lopuksi joukkoon kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään yön yli. Ennen tarjoilua koristele kakku tuoreilla marjoilla.


Chocolate Cheesecake

Delicious Chocolate Cheesecake which is very chocolaty but not too sweet and berries on top of the cake are bringing freshness. Original recipe is from Valio. From the original recipe I have reduced two gelatin leaves while I wanted texture of the filling be soft. Cake become perfect :)


Biscuit base:
225g Digestive-biscuits
95g normally salted butter

Chocolate filling:
400g Dark chocolate filling
400g Philadelphia cream cheese
90g (100ml) sugar
2 teaspoon vanilla sugar
300ml whipping cream
4 gelatin leaves (I use Meira, one gelatin leave weights 2g)
100ml strong coffee(I used 150ml hot water + 2 teaspoon instant coffee)


Prepare biscuit base:

1. Line a diameter of 24 cm baking tin with baking paper and cover the edges with baking paper.

2. Chop biscuits. Put fine biscuit crumbs in the bowl. Melt butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the baking tin. Put the biscuit base in the fridge and let it set there for the duration of preparing the filling. 


Prepare filling:

3. Soak gelatin leaves in cold water approx. 5 to 10 min.

4. Whip cream and set aside. 

5. Soft cream cheese slightly. Add in sugar and vanilla sugar. Whisk in melted dark chocolate.

6. Heat coffee almost boiling point. Squeeze the excess water from the gelatin leaves and put them in the small bowl. Pour coffee over the gelatin leaves and mix until smooth. Let the gelatin mixture to cool slightly while stirring. Pour the gelatin mixture into the cream cheese mixture in a thin strip at the same time vigorously whisking.

7. Finely fold in whipped cream. Pour filling over the biscuit base and let it set in the fridge at least over night. Before serving decorate with fresh berries.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti