sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Tiikerikakku/ Tiger Pound Cake


Tämän maukkaan ja mehevän tiikerikakun reseptin olen saanut mummultani.


Tiikerikakku:
250g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
180g (2dl) sokeria
3 munaa
227g (3 1/2dl) vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
45ml (3rkl) makeuttamatonta kaakaojauhetta
45ml (3rkl) kuohukermaa


Tee näin:

1. Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Lisää seoksen joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon sopivissa erissä ja kääntele taikina tasaiseksi.

3. Ota 1/3 taikinaa erilleen. Kääntele joukkoon kuohukerma ja siivilöi joukkoon kaakaojauhe. 

4. Voitele ja jauhoita vuoka. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lisää päälle tumma taikina. Lopuksi lusikoi päälle loput vaaleasta taikinasta. Pyöritä veitsellä ylösalaisin liikkeellä taikinan läpi, näin taikinat sekoittuvat kauniiksi raidoiksi. Paista 175 C asteisessa uunissa n. 45-60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä, kumoa ja kelmutahyvin. Anna maustua jääkaapissa pari päivää. 

5. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä ja koristele halutessasi tomusokerilla.





Tiger Pound Cake

I have got this tasty and moist Tiger Pound Cake recipe from my grandmother.


Tiger Pound Cake:
250g normally salted butter in room temperature 
180g (200ml) sugar
3 eggs
227g (350ml) all-purpose flour
2 teaspoon baking powder
2 teaspoon vanilla sugar
45ml unsweetened cocoa powder
45ml whipping cream


Do this:

1. Whisk together butter and sugar with hand held mixer. Add eggs one by one, whisking strongly after each one. 

2. Mix all-purpose flour, baking powder and vanilla sugar together. Add flour mixture to your foam gradually through the sieve and fold in gently. 

3. Take 1/3 dough apart. Fold in whipping cream and sieve in cocoa powder. 

4. Grease and flour your cake tin. Spoon half of your light dough into your cake tin. Add over your dark dough. Finally spoon over rest of your light dough. Swirl the knife from top to bottom trough the dough, so the dough mixes into beautiful stripes. Bake at 175 C (350 F) degrees oven about 45-60 mins. Use toothpick to check when your cake is done. Allow to cool and flip the cooled cake. Cover cake well with plastic warp and put it in plastic bag and let it taste in the fridge for couple days.

5. Serve your cake in room temperature and decorate with icing sugar if you want.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti